Cultuur Platform WoerdenCultuur Platform Woerden stimuleert, ondersteunt en verbindt cultuurmakers en cultuurbelevers.

Over

Wij geloven dat kunst een eerste levensbehoefte is. Vind je dat gek? Vraag je dan maar eens af waarom de eerste mensen grottekeningen maakten, dansten en muziek maakten. Kunst en cultuur is noodzaak, voor de mens én samenleving. Daarom brengen we kunst, makers en publiek samen. En ondersteunen we makers om hun projecten uit te voeren. En dat vinden we geweldig om voor iedereen in Woerden te kunnen doen. 

Wie we zijn

Esther Didden (directeur)
Cultuurmakelaar (vacature)
Menno Jelluma (interim cultuurmakelaar): mail 

Bestuur
Ferdi Schukking (voorzitter)
Wijnand Brak (penningmeester)
Marianne de Goeij (secretaris)
Mariëtte van Slagmaat
Menno Jelluma
Liane Verheul

-> Luister ook naar de podcast van EditieGroeneHart.nl als je wilt weten wat we precies doen (sept. 2022).

Wil je ons iets sturen? Leuk! Dat kan via: Oostsingel 1 B, 3441 GB Woerden, info@cultuurplatformwoerden.nl

Extra promotie

Heb je een bijdrage van het loket ontvangen? We vinden het heel fijn als je dit aan iedereen laat zien. En ons logo op je folder, poster of programmaboekje zet. Zit je op sociale media? Tag ons via @cultuurplatformwoerden (Facebook) of @cultuur_platform_woerden (Instagram). Dan kunnen we ook nog een beetje reclame voor jou maken. 
Download het logo van Cultuur Platform Woerden

Culturele stad met creatief vermogen

Gelukkig vindt de gemeente Woerden kunst ook van belang. Daarom legden ze het vast in een manifest. In 8 punten lees je waarom het college én de culturele partners in Woerden kunst, cultuur en creativiteit in de stad belangrijk vinden. En wat ze ermee willen bereiken. Heel fijn toch?!

Zelf ook bijdragen

Vind jij dat nou ook? Dan kun je zelf financieel bijdragen. Wij maken geen winst, dus alles komt bij de cultuurmakers en liefhebbers terecht. En door onze ANBI status is het geven van een gift wel heel aantrekkelijk. Het bedrag mag je namelijk 1,25 keer op je inkomen in mindering brengen. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen de gift zelfs 1,5 keer aftrekken. Ingewikkeld? De belastingdienst legt het je uit. 

Loeitrots op jaarverslag

We zijn loeitrots op het jaarverslag van 2023. Lees het hier. Wil je nog meer over ons weten? Lees dan de jaarrekening 2022.

RSIN/fiscaalnummer: 815515431
Kamer van Koophandel: 30211667