CultuurcaféElk kwartaal: Woerdense cultuur één uur lang in de spotlight.

Cultuurcafé

We organiseren vier keer per jaar een Cultuurcafé. Een kort en gevarieerd programma met interviews, muziek en korte presentaties en daarna is er volop gelegenheid tot netwerken. Altijd leuk. Altijd gezellig. Hier houden we je op de hoogte van de data en gasten. 

De Cultuurcafés zijn op wisselende culturele accomodaties. Zit je in de culturele scene of hou je er van? Kom dan ook! Meld je aan voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina) en je ontvangt vanzelf de uitnodiging. Wil je zelf iets presenteren op een Cultuurcafé, dan horen we het ook graag.

Terugblik Cultuurcafé: 22 nov. in Podium Bredius

Wat heeft Woerden toch een leuke cultuurmakers! En gelukkig waren en heel veel bij het Cultuurcafé in Podium Bredius. Met ruim 60 bezoekers en 12 bijzondere gasten werd het een mooie avond:

  • Theo Aarsen (Kunstkring) herdenkt beeldend kunstenaar Jan Vermaat aan de hand van zijn beelden op de ‘Vermaatwandeling’’. Zeer de moeite waard om ook zelf eens te lopen.
  • HKU student Marit Snepvangers vertelt samen met Marcel (Kunst na Arbeid-Zegveld) en Nico (Harmonie-Woerden), over de documentaire die ze maakt van de lokale HaFa… Ken je de term niet? Wij moesten het ook ook even opzoeken. Het is de verzamelnaam van harmonieorkesten en fanfares. Ze is nu druk aan het filmen en verwacht dat in maart een korte documentaire in premiere gaat.
  • Wethouder Jelmer Vierstra beschrijft wat cultuur voor hem betekent en ondertekent persoonlijk het Manifest: Woerden: culturele stad met creatief vermogen!
  • Hoe het boek 'Woerden wordt vervolgd' tot stand is gekomen? Robert Leander (Kunst aan den Rijn) laat het zien.
  • Directeur Esther Didden vertelt hoe het Cultuur Platform verder gaat met de enquête over extra ruimte voor cultuur.
  • Hiphop artiest Ido Hoogendoorn hiphopt erop lost en speelt maar liefst 3 nummers.

foto's Peter-Paul Oostveen

En natuurlijk weer speciale pitches in één minuut. Dit keer met John Blok, Jos van Riet, Leo Dijkmans en Aart Sliedrecht. Aart zoekt voor zijn volgende expositie foto’s van mensen die bij de Pannebakkerijen gewerkt hebben. Wie o wie kan hem helpen? Je mag ons mailen als jij hem kunt helpen.

Datum volgend Cultuurcafé: nog niet bekend

Cultuurcafé De Video Show

Regelmatig zetten we een cultuurmaker in de spotlight in De Video Show. Want wat hebben we in Woerden toch leuke cultuurmakers en evenementen. Inmiddels zijn al meer dan 100 afleveringen gemaakt, met dank aan Wijnand Brak. .... Bekijk alle afleveringen op ons YouTube kanaal. Of volg ons op Facebook of Instagram. Daar zie je de video's ook voorbij komen.