Cultuurprikkel - subsidie voor cultuurmakers Blijft prikkelen

De cultuurprikkel is een subsidie van maximaal € 750,- voor concrete culturele projecten of activiteiten in gemeente Woerden. De prikkel is voor cultuurmakers die wonen of gevestigd zijn in de gemeente Woerden.

De Cultuurprikkel in het kort 

  • Voor Woerdense cultuurmakers
  • Voor lokale culturele projecten of activiteiten
  • Korte aanvraag, maandelijks besluit
  • Maximaal € 750  
  • Het project of de activiteit vindt binnen 6 maaanden plaats

Hoe werkt het?

Schrijf kort op (maximaal een half A4) welke activiteit je wilt gaan organiseren, wanneer, voor wie en hoeveel subsidie je waarvoor nodig hebt. Het maximum aan te vragen bedrag is € 750. Mail dit met je contactgegevens en bankrekeningnummer naar loket@cultuurplatformwoerden.nl. Kies als onderwerpregel 'Aanvraag Cultuurprikkel'. In de maandelijkse vergadering nemen we je aanvraag mee en hoor je of de aanvraag is gehonoreerd.

Aanvragen kan door privépersonen en organisaties, zowel professioneel als amateur. Bijvoorbeeld op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater, dans of literatuur. De activiteit moet binnen 6 maanden plaats vinden. Je kunt vaker aanvragen, voor verschillende projecten, het maximum is drie keer. Aanvragen worden getoetst aan onze subsidievoorwaarden.

En daarna?

Stuur binnen 3 maanden na afloop van de activiteit een korte verantwoording waarvoor de toegekende subsidie is gebruikt. Dit kunnen kopieën van betaalbewijzen of facturen zijn, of een beknopt financieel verslag van de activiteit.

Wil je meer weten over de Cultuurprikkel?

Stel je vragen via loket@cultuurplatformwoerden.nl, of kijk bij de voorwaarden voor subsidie. Heb je meer dan € 750 nodig, kijk dan of je een reguliere aanvraag kunt indienen bij het subsidieloket

Natuurlijk zouden we het fijn vinden als je foto’s/ filmpjes van de activiteit deelt, zodat wij er reclame voor kunnen maken. Dat kan via Facebook en instagram en de mail. Voor het aanmelden van een activiteit in de cultuuragenda mail je naar: agenda@cultuurplatformwoerden.nl. Wil je vertellen over je project in het Cultuurcafé, mail ons dan.