Nieuwjaarsreceptie - terugblik

21.01.2024 - Ruim 80 lokale cultuurmakers en liefhebbers bezochten onze nieuwjaarsreceptie in Podium Bredius. We geven je graag een terugblik.

Makersklimaat

Na een welkom van voorzitter Ferdi Schukking, vertelde onze cultuurmakelaar Dave Damen over het makersklimaat. Om het Makersklimaat van Woerden te stimuleren gaan we samenwerken met drie andere organisaties. Met Annex Cinema, de Technohub en Bibliotheek Het Groene Hart. Daarmee geven we gehoor aan de wensen die leven onder lokale makers; behoefte aan flexplekken en ontmoeting, opslagruimten en een mooie expositieplek. In onze nieuwsbrieven en tijdens de Cultuurcafés houden we je op de hoogte van de voortgang. 

Plaats voor cultuur

Wat we verder nog deden? Bestuurslid Menno Jelluma presenteerde de nieuwe website plaatsvoorcultuur.nl. Speciaal voor Woerdense cultuurmakers die op zoek zijn naar een geschikte ruimte om te exposeren, repeteren, maken, workshops of lezingen te geven, of wat dan ook. Verschillende locaties openen hiervoor hun deuren en wij zetten ze op een rijtje. Zodat jij voor een cultureel tarief aan de slag kunt. Natuurlijk blijven wij locaties aanvullen aan de site. Dus heb jij een plek en wil je die beschikbaar stellen voor cultuur,  we horen het graag. De inkomsten zijn voor jou. Win-win zouden we zeggen.

Cultuur Aanmoedigingsprijs 2023

We hadden ook iets te vieren: een nieuwe winnaar van de Cultuur Aanmoedigingsprijs. De prijs is voor jong talent op het gebied van letteren, toegepaste kunst, podiumkunsten, beeldende kunsten of andere cultuurvormen. De winnaar van de Aanmoedigingsprijs 2023 is grafisch vormgever en kunstenares Flo Kortekaas. Oud-winnaar Sem Hoos las het juryrapport voor en wethouder Vierstra reikte de prijs uit. Wil jij ook weten waarom wij Flo de terecht winnaar vinden? Dit is de motivatie

Optreden en netwerken

Oud-winnaar van de Cultuur Aanmoedigingsprijs Sem Hoos gaf een spetterend optreden. Iedereen proostte, borrelde en netwerkte er daarna lekker op los. De aanwezigen gingen naar huis met een prachtige set ansichtkaarten van alle kunstwerken van het project Lezen in beeld. Wil jij deze kaarten ook ontvangen? Binnenkort liggen ze bij alle vestigingen van bibliotheek Het Groene Hart. Wat ons betreft een geslaagde avond. Dank voor je komst en een mooi cultureel 2024 gewenst.

 

Meer nieuws