Flo Kortekaas wint Cultuur aanmoedigingsprijs 2023

17.01.2024 - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Cultuur Platform Woerden (woensdag 17 jan) heeft Flo Kortekaas de Cultuur aanmoedigingsprijs in ontvangst genomen. Wil je weten waarom zij deze prijs verdient? Lees dan snel verder.

De Woerdense grafisch ontwerper Flo Kortekaas geeft in haar creatieve uitingen haar unieke inkijk op het dagelijks leven. Door haar passie voor tekenen te combineren met digitale technieken creëert ze veelzijdige ontwerpen die geïnspireerd zijn op gewone, alledaagse activiteiten zoals boodschappen doen of reizen met de trein. 


Foto: Peter-Paul Oostveen

Woerden zou Flo ook kunnen kennen door de door haar bedachte kabouter Frans, met zijn eigen voordeur aan de Franse Steeg, wat een ware kabouterrage losmaakte door Woerden heen. Ook zagen we al eerder guerrilla-art voorbij komen tijdens Singelkunst, met het thema ‘zwerfvuil’. We hoefden niet lang te gissen waar dat vandaan kwam.

Flo heeft afgelopen jaar meegedaan aan het kunstproject ‘Lezen in Beeld’. Het onderwerp, Leesplezier, werd in verschillende kunstwerken uitgebeeld door 6 jonge kunstenaars en op 14 december jl. onthuld in de openbare bibliotheek. Ondanks de bijzondere en uiteenlopende kunstwerken viel het doek van Flo ons op. Het kunstwerk van Flo kreeg de naam ‘Lees de Stad’. In gesprek met Flo legde zij uit dat haar kunstwerk omvat alles om ons heen en beeldt taal uit. 

Taal is overal. Iedere stad ‘schreeuwt’ taal. Kijk om je heen, overal geschreven tekst. Het kunstwerk van Flo spreekt aan bij kinderen en volwassenen. Het kunstwerk van Flo beeldt herkenbare items en woorden uit, zoals: molen, ballon, hond, boom, vliegtuig, etc. Woorden die wij en ons kinderen als één van de eerste leerden. Flo heeft er een kleurrijk geheel van gemaakt, met zoveel herkenbare details. En ondanks de kleuren en vele verschillende dingen is het niet druk, hoeven we er niet bij na te denken, want we komen het dagelijks tegen. Het bevestigt wat we zien in ons onderbewustzijn. 

Flo mocht haar kunstwerk toelichten tijdens de feestelijke onthulling. Dat deed zij op haar eigen timide manier. Wij vinden juist dat je veel meer op de voorgrond mag treden Flo. Jouw uitingen van kunst en creativiteit verdienen een grootse uitdraging en aandacht. Rechtsonder op jouw kunstwerk in de bieb staat bij jouw naam ‘de laatste trein’. Wij hopen juist met deze prijs jou aan te moedigen om op de volgende trein te stappen, een mooie creatieve en succesvolle toekomst tegemoet, met veel leuke, gekke of juist alledaagse dingen, maar met jouw kijk erop!

Veel succes met je prijs Flo! We hopen nog veel van je te mogen zien. 

Over de Aanmoedigingsprijs
Sinds 2018 reiken we (om het jaar) een Cultuur aanmoedigingsprijs uit. De prijs is voor jong talent op het gebied van letteren, toegepaste kunst, podiumkunsten, beeldende kunsten of andere cultuurvormen. De winnaar ontvangt een oorkonde en een geldbedrag.

Meer nieuws