Woerden heeft een Cultuurmakelaar

06.01.2022 - Er gebeurt ontzettend veel in Woerden op cultureel gebied en dat mag gezien en ervaren worden! Daarom heeft Cultuur Platform Woerden een Cultuurmakelaar aangesteld. Maak kennis met Dave Damen.

Verbinder van het culturele veld
Dave's kerntaak is het versterken van het lokale culturele veld. Dat doet hij onder andere door het leggen van verbindingen tussen cultuur en andere domeinen van de gemeente (sociaal domein, onderwijs, economische zaken) en het bedrijfsleven. Daarnaast stimuleert hij samenwerking waardoor de breedtecultuur in Woerden versterkt en verdiept wordt. Hij denkt dus graag mee bij het initiëren van culturele initiatieven, zoeken van samenwerkingspartners en (co)financiering.

Matchen van culturele ruimte
Daarnaast houdt hij zich bezig met het inventariseren van de behoefte bij lokale organisaties en makers aan (extra) vierkante meters voor cultuur en ontwikkelt een concreet voorstel om vraag en aanbod te matchen.

Echte Cultuurprofessional
Dave Damen is een echte cultuurprofessional en voelt zich thuis in strategie- en organisatieontwikkeling en verandermanagement. Hij is een doener met denkkracht. Hij werkt naast het Cultuur Platform Woerden ook voor Stadslab RAUM, op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn, en geeft daar mede vorm aan het stadsleven van de toekomst. Dave woont in Vleuten, en je zal hem regelmatig in Woerden tegenkomen. 

Dave's motto “Don't tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon” (Paul Brandt) laat zien dat hij er zin in heeft en veel hoopt te bereiken. 

Contact opnemen
Wil je met Dave kennismaken? Neem vooral contact op. Hij denkt graag met je mee. Dat kan via cultuurmakelaar@cultuurplatformwoerden.nl of bel: (085) 004 12 01.

Meer nieuws