Tutti naar Tutti

20.03.2023 - Wat was het een feestje bij de premiere van Tutti. Twee keer een goed gevulde Annex met zo'n 250 enthousiaste bezoekers in totaal.

De afgelopen maanden heeft student Marit Snepvangers van de HKU aan een documentaire gewerkt over muziekverenigingen in Woerden. Ze liep hiermee stage bij ons Cultuur Platform. Maandag 20 maart ging de docu in premiere in Annex Cinema. Natuurlijk waren Marit én de hoofdrolspelers Gerdi, Tineke, Sebastiaan en Ben er allemaal bij. Net als hun achterban van Kunst na Arbeid (Zegveld), Nieuw Leven (Kamerik) en Harmonie de Vriendschap (Woerden). Wat was het gezellig met zo veel leuke musici in de zaal. 

Veelzijdigheid

Marit volgde de twee fanfares en een harmonie. Bij elke vereniging interviewde ze een of meerdere hoofdrolspelers. Ze was aanwezig bij repetities, de intocht van Sinterklaas, het ophalen van oud papier en vele optredens. Het resultaat? Een prachtige korte documentaire die de veelzijdigheid van dit verenigingsleven vastlegt. Ruim 250 bezoekers waren getuige van de vertoning. 

Live muziek

Voorafgaand aan de eerste vertoning van de documentaire heetten Esther en Dave van het Cultuur Platform en wethouder Vierstra iedereen welkom. Onder begeleiding van LIVE muziek van Nieuw Leven en Kunst na Arbeid werden beelden vertoond van The making of. Ga er maar aanstaan! Marit filmde bij 3 repetities, 2 optochten, 2 optochten, 3 interviews, en oud papier ophalen. En elke keer kwam ze vanuit Utrecht deze kant op. 

Smaakt naar meer

Na een kort interview met de maakster werd de docu vertoond. En werden de hoofdrolspelers in het zonnetje gezet. Wij gaan er vanuit dat Marit haar stage ruimschoots heeft gehaald. In elk geval bedankt voor je prachtige resultaat. Het zou toch zonde zijn als het alleen bij deze vertoning blijft, dus we gaan kijken of er toch nog andere mogelijkheden zijn. 

 

Meer nieuws