Tips waar je subsidie kunt aanvragen

30.05.2022 - Kun jij als cultuurmaker ondersteuning gebruiken voor je eigen ontwikkeling of om een project van de grond te krijgen? We zetten tips op een rijtje waar je steun kunt aanvragen. Doe er je voordeel mee!

1. Cultuur Platform Woerden 

Natuurlijk kun je bij ons subsidie aanvragen:

  • De Cultuurprikkel is een eenvoudig aan te vragen subsidie van max 750 euro voor Woerdense cultuurmakers die een steuntje kunnen gebruiken om hun project van de grond te krijgen. Deze regeling loopt tot 1 juli 2022 voor zowel professioneel als amateur.
  • Het loket: Wil je een culturele activiteit organiseren in de gemeente Woerden, maar heb je onvoldoende financiële middelen om het te realiseren? Doe een aanvraag bij het Loket Culturele Zaken.
  • Tijdelijke steunpakket voor amateurverenigingen en zelfstandingen in de culturele sector. Een inititatief van de gemeente Woerden. De aanvraag kun je bij ons doen (tot 21 juni 2022 aan te vragen).

2. Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst | Werktuig Permanente Professionele Ontwikkeling. 

Werk je in de creatieve of culturele sector en wil je jezelf verder ontwikkelen? Bij PPO kun je  een aanvraag indienen tot medefinanciering van je ontwikkelplan. Zowel voor werknemers als ZZP’ers.

3. Fonds voor Cultuurparticipatie | Talentontwikkeling

Subsidieregeling voor doorontwikkeling, doorstroom en het vergroten van doorgroeimogelijkheden van talentvolle cultuurmakers die informeel leren.

4. Fonds voor Cultuurparticipatie | De Impulsregeling voor zzp’ers via culturele instellingen

In deze ronde kunnen alleen culturele instellingen aanvragen. Het doel is dat jij als culturele instelling investeert in de artistieke en inhoudelijke ontwikkeling van zzp’ers waarmee je werkt. Ben jij zelf zzp’er en heb je ook interesse? Ga dan in gesprek met een culturele instelling of een regionaal kunstencentrum, waar je vaker mee werkt.

5. Prins Bernhard Cultuurfonds 

Het Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland. Stichtingen, verenigingen en soms ook personen kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning.

6. Boellaardsfonds

Het fonds richt zich op professioneel beeldend kunstenaars, culturele instellingen en – initiatieven, onderwijsinstellingen in de stad en de provincie Utrecht alsmede op het Utrechtse publiek dat in beeldende kunst is geïnteresseerd.

7. Voor de kunst

Voordekunst is een platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Je kunt hier dus zelf een crowdfundingcampagne starten. 

 

Meer nieuws