Terugblik Innovatiecafé

15.09.2022 - Het eerste innovatiecafé zit erop. We blikken nog even terug op een mooie avond in de TechnoHUB.

Woensdag 14 september - Wat een mooie avond was het, met veel meer deelnemers dan we hadden verwacht. Het thema 'Verjongen en vernieuwen' blijkt dus te spelen voor veel organisaties. 

Esther Didden trapte de avond af, waarna Natasja Heemskerk de projecten met bijzondere doelgroepen bij het Klooster deelde. Ze vertelde hoe die doelgroepen via samenwerkingspartners bereikt worden. Daarnaast toonde ze een filmpje waarin jongeren vertelden dat ze bij het Klooster zichzelf kunnen zijn. Jeroen van Dijk van het Fonds voor Cultuurparticipatie vertelde over de meemaakregeling die het fonds heeft. Je kunt hier subsidie aanvragen als je bottom up wilt gaan programmeren. Dat is een behoorlijke kanteling als organisatie om samen met partijen uit de samenleving de inhoud vorm te geven. Durf je, letterlijk en figuurlijk, als organisatie de sleutel uit handen te geven? Dat was de centrale vraag. CIPU, de mede organisator van de avond, biedt vanaf half oktober workshops aan om te leren innoveren. Dat is volgens hen samen plus leren plus experimenteren. Hierover volgt later meer informatie. 

De avond werd vastgelegd in een tekening door Het huis van betekenis... en uiteraard was er voldoende stof om nog even na te borrelen. 

Op naar het volgende innovatiecafé dat samen met CIPU georganiseerd wordt: in Zeist (28 september). 

Foto's: Peter-Paul Oostveen en Lisanne Lentink.

Meer nieuws