Steunpakket voor cultuur t/m 21 juni aanvragen

31.05.2022 - Goed nieuws! Er is een extra steunpakket voor cultuur voor zowel amateurverenigingen als voor zelfstandigen in de gemeente Woerden.

Cultuur is van onschatbaar belang voor de samenleving. Cultuur verbindt, inspireert en prikkelt. Het brengt mensen bij elkaar, daagt uit en biedt nieuwe perspectieven.
Hoewel de coronamaatregelen zijn opgeheven, ondervindt het Woerdense culturele leven hier nog veel negatieve effecten van. Verenigingen verloren leden en misten inkomsten uit optredens terwijl de vaste lasten doorliepen. Zelfstandigen in de culturele sector zijn noodgedwongen ander werk gaan zoeken.

De gemeente Woerden opent op 1 juni een nieuwe regeling waarbij amateurverenigingen in de culturele sector een subsidie kunnen aanvragen om hun vereniging een impuls te geven. De regeling wordt uitgevoerd door Cultuur Platform Woerden. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 2500. Aanvragen kan van 1 t/m 21 juni. (dus niet 1 juli zoals de Woerdense Courant vermeldt)

Toelichting voorwaarden en aanvragen amateurverenigingen

De gemeente Woerden opent op 1 juni een regeling waar zelfstandigen in de culturele sector een subsidie kunnen aanvragen om hun beroepspraktijk een impuls te geven. De regeling wordt uitgevoerd door Cultuur Platform Woerden. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 5000. Aanvragen kan van 1 t/m 21 juni. (dus niet 1 juli zoals de Woerdense Courant vermeldt)

Toelichting voorwaarden en aanvragen zelfstandigen

Kom je niet in aanmerking voor deze regelingen? Kijk dan eens bij ons loket voor een reguliere aanvraag of cultuurprikkel (tot 1 juli 2022).

Meer nieuws