Sem Hoos - winnaar aanmoedigingsprijs - vertelt

12.06.2023 - Weet je nog dat Sem in januari de aanmoedigingsprijs won? Wij vroegen deze veelzijdige muziekmaker hoe het nu met hem gaat. Hij slaagde voor school en heeft geweldige nieuwe plannen waar hij je graag zelf over vertelt.

Utrechts Conservatorium

Waar ben ik op dit moment allemaal mee bezig? Na de uitreikingsavond ben ik direct gedoken in het toelatingsproces van het Utrechts Conservatorium. Ik wil daar namelijk heel graag klassiek piano en compositie gaan studeren. De maanden daarop was ik daar dus veel mee bezig. Na een lange tijd in spanning oefenen heb ik eind april eindelijk de uitslag te horen gekregen: ik ben toegelaten! Ik heb er echt enorm veel zin in. 

Klooster 

Ook geniet ik elke week van de toneellessen bij het Klooster o.l.v. Sanne Dorrepaal. We hebben met de hele groep de afsluitingsvoorstelling ‘Find the connection’ gemaakt die op zaterdag 22 juni wordt uitgevoerd. Volgend seizoen ga ik daar zeker weer mee verder. Ik ben tevens pianist geworden bij het vrouwenkoor Ludiek te Linschoten, wat mij weer nieuwe ervaringen brengt in het muziekmaken met anderen. 

Piano spelen, zingen en componeren

Ik ben nu vooral bezig met piano spelen, zingen en componeren. De komende periode staan er namelijk leuke dingen op de planning die daarmee te maken hebben. Ik doe namelijk mee aan Gluren bij de Buren, waardoor ik 2 juli op de binnenplaats van het Kasteel van Woerden mijn programma mag voordragen. Genaamd: “Sem Hoos zingt samensmeltingen van Shaffy en klassieke pianocomponisten”. Ik ga mijn best doen om met dit programma meer op te treden. Naar aanleiding van de conservatoriumprijs die ik heb gewonnen, mocht ik een nieuw stuk componeren en arrangeren voor het New European Ensemble. Op 4 juli is daarvan de uitvoering in Amare te Den Haag. Verdere optredens in Woerden zullen waarschijnlijk pas 2024 weer plaatsvinden, met onder andere Excelsior en een nieuwe theaterproductie met onze toneelgroep. 

Portfolio

Ik ben daarnaast bezig met het ontwikkelen van een portfolio van eigen composities. Ook ben ik verschillende programma’s aan het bedenken om de komende jaren mee te gaan optreden. Hiervoor zal ik moeten gaan investeren in opnames en promotiemateriaal. Daar heb ik het prijzengeld (van de aanmoedigingsprijs) voor gereserveerd. 

Zodra er weer wat nieuws aan zit te komen, laat ik zeker weer wat van mij horen!

Meer nieuws