Lezen in beeld van start

08.09.2023 - Het project Lezen in beeld is gestart. Met een masterclass door graffitikunstenaar Karski (Roy Valk) en kinderboekenauteur en illustrator Yvonne Jagtenberg. Jonge kunstenaars (in spe) uit Woerden, Kamerik en Linschoten lieten zich op 6 september inspireren in de bibliotheek van Woerden.

De kunstenaars gaan allemaal een eigen kunstwerk maken voor de bibliotheek. Deze kunstwerken, met het thema leesplezier, gebruikt de bibliotheek voor hun (educatieve) projecten in de verschillende filialen.  

Wat stond de kunstenaars allemaal te wachten? Karski vertelde over hoe hij te werk gaat, van opdracht tot resultaat. Hij gaf ze de wijze raad mee om vooral veel te experimenteren, falen bestaat niet. Je wordt beter door te doen. Yvonne Jagtenberg vertelde hoe ze op ideeën komt en deze verder ontwikkelt. Zij heeft vooral veel baat bij verzamelen. Van afbeeldingen, van woorden, het noteren van ingevingen. Om van daaruit te selecteren en steeds iets concreter te worden. Ook zij geeft aan dat experimenteren, gewoon lekker aan de slag gaan, de beste manier is om tot een resultaat te komen. 

Het was een inspirerende avond. Nu is het aan de kunstenaars om de komende weken een eigen plan voor een kunstwerk te ontwikkelen. We wensen heel veel plezier en succes toe. Later dit jaar zullen de kunstwerken onthuld worden.

Meer nieuws