Lezen in beeld: eerste ideeen uitgewerkt.

06.10.2023 - Zes kunstenaars werkten hun eerste ideeën uit voor het project ‘Lezen in beeld’. Ze legden ze, tijdens de Kinderboekenweek, aan ons voor. Een ding weten we zeker: ook na deze week gaat het leesplezier gewoon door met deze prachtige voorstellen.

Zes kunstenaars presenteerden hun ideeschets voor ‘Lezen in beeld’, een project dat we samen met de bibliotheek opzette. We vroegen kunstenaars een kunstwerk te maken waarbij plezier in lezen centraal staat. De bibliotheek gaat de kunstwerken gebruiken in hun vestigingen, bij voorleesgroepen, educatie en andere activiteiten. 

De afgelopen maand werkten de kunstenaars hard aan hun plan. Nu was het zover om het voor te leggen. Naast Dave en Esther van Cultuur Platform Woerden, was Saskia Wulterkens aanwezig namens de bibliotheek. En er waren twee deskundigen op het gebied van beeldende kunst: Stephanie Rompa, conservator bij het Stadsmuseum, en Frans Lander, cultuurfilosoof en groot kunstliefhebber.

Het was een mooie avond. De zes ideeschetsen waren allemaal origineel, goed doordacht en heel divers. We dachten vooral mee over het materiaal en formaat. Nu kunnen de kunstenaars door met de uitwerking. Wij kijken nu al uit naar de presentatie aan het einde van dit jaar. Jody Verhoef, Manon van Vliet, Flo Kortekaas, Karlijn de Bruijn, Elvira Balla en Mariëtte van Waard, veel succes!

Tot die tijd moet jij nog even geduld hebben...

 

Meer nieuws