Jong creatief talent aan de slag met gaaf project: Lezen in beeld

13.06.2023 - Samen met de Bibliotheek Het Groene Hart zochten wij jong talent in de beeldende kunst, illustratie, teksten of vormgeving voor een gaaf project: Lezen in beeld. Zes telenten mogen een (muur)schildering voor één van de vestigingen van de bibliotheek gaan maken.

Verbeeld leesmotivatie

Verbeeld het begrip leesmotivatie* naar eigen inzicht, waardoor je zin krijgt om te gaan lezen. Dat is de opdracht waar  het om gaat. Dat kan een tekening zijn of een schilderij. Het werk heeft een monumentaal karakter en is flexibel. Het formaat van het werk is groot (maar daar leggen we op voorhand geen vaste maten over vast) en functioneert autonoom (het is geen decoratie), het werk is flexibel (verplaatsbaar). 

De voorwaarden

Dit project wordt deels gefinancierd door de provincie Utrecht in het kader van hun talentregeling voor jonge makers na de coronaperiode. Zo krijgen jonge mensen in de kunst en cultuur de kans om zich als professional naar buiten toe te presenteren en ervaring op te doen met opdrachten. 

Masterclasses en ideeschets

Alle aanmelders ontvangen een uitnodiging voor een toelichting op de opdracht en het bijwonen van een masterclass door auteur Yvonne Jagtenberg en graffitti kunstenaar Karski (Roy Valk). Zij vertellen over hoe je bij een opdracht te werk gaat, waar een ideeschets aan moet voldoen en waar je op moet letten bij de uitvoering. 

Na de masterclass nog steeds enthousiast? Dan krijg je van ons de opdracht om een ideeschets te maken voor één van de zes vestigingen van de bibliotheek. Je ideeschets presenteer je enkele weken later aan medewerkers van de bibliotheek en aan het Cultuur Platform. Je hoort binnen enkele dagen of je jouw ideeschets mag realiseren Voor kerst 2023 zijn alle plannen gerealiseerd en worden ze feestelijk in de filialen onthuld.

Je ontvangt voor het maken en presenteren van je ideeschets een vergoeding en voor de realisering van je plan zowel een honorarium als materiaalbudget. 

Heb je vragen?

Mail Esther Didden van Cultuur Platform Woerden. De aanmelding is inmiddels gesloten. 

* iedereen is gebaat bij een goede leesvaardigheid. Dat geldt voor zowel kinderen op basisscholen als voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, maar zeker ook voor volwassenen en nieuwe Nederlanders. De bibliotheek is er voor al deze doelgroepen en spant zich in om iedereen het plezier in lezen te laten ontdekken, dit te ontwikkelen en vast te houden.

 

Meer nieuws