John Blok wint Cultuurprijs Woerden 2022

12.01.2023 - De winnaars zijn bekend. John Blok wint De Cultuurprijs Woerden 2022. Aanstormend talent Sem Hoos wint de aanmoedigingsprijs.

Tijdens een spectaculaire uitreikingsavond in Annex Cinema is, voor ruim 170 aanwezige cultuurdragers, de winnaar van de Cultuurprijs Woerden 2022 bekend gemaakt. En die winnaar is: John Blok. John ging naar huis met een prachtige trofee en een gewonnen geldbedrag van € 3000. 


Alle genomineerden bij elkaar. In het midden John Blok  (foto: Peter-Paul Oostveen)

John Blok
John is kunstzinnig en cultureel bekend in Woerden door zijn dagelijkse gedichtjes met bijpassende foto op zijn socials. Uit zijn hele verzameling aan eigenzinnige, grappige en treffende  gedichtjes heeft hij vorig jaar een selectie gemaakt en de mooisten laten afdrukken als ansichtkaart en gebundeld in zijn zelf uitgebrachte dichtbundel.  

Daarnaast is John al jaren een verbindende factor in de muziekwereld. Zelf is hij bekend als muzikant en liedjesschrijver, maar ook meewerkend als geluidsman of spelend in diverse bands of optredens. Al jaren beheert hij de oefenruimtes in Poppodium Bredius en heeft hij een goed oor voor nieuw talent. Uit zijn eigen repertoire heeft hij twee jaar geleden een selectie gemaakt en toegelicht en ten gehore gebracht tijdens zijn eigen theatershows in het Rie Theater in Woerden. Het theater was voor twee avonden uitverkocht en een groot succes. John heeft nog meer mooie plannen in petto, daar horen we binnenkort vast meer over!

Sem Hoos
Naast de Cultuurprijs Woerden is ook de Aanmoedigingsprijs 2022 uitgereikt. Deze is toegekend aan de 18-jarige Sem Hoos, nieuw jong talent in Woerden. Sem is in Woerden bekend vanuit de muziek- en theaterwereld. Zo zagen we hem optreden met Excelsior tijdens de Proms en andere uitvoeringen, speelde hij mee in diverse theaterstukken zoals Theater Na de Dam en heeft hij zelfs landelijke acteerrollen vervuld. 

Onlangs won Sem ook de Koninklijke Conservatoriumprijs. Sem is dus een jong, maar groot aanstormend talent vanuit Woerden, waar we nog veel van gaan horen. Sem ging naar huis met een trofee, een oorkonde en een gewonnen geldbedrag van € 500.


Foto: Peter-Paul Oostveen

Meer weten over deze geweldige winnaars en de andere nominaties? Klik snel even door. Met leuke fimpjes om de winnaars en de vijf nominaties te introduceren. 


 

Meer nieuws