Innovatiecafé: Hoe bereik je een jongere doelgroep?

15.08.2022 - Op 14 september organiseren we het eerste innovatiecafé, in samenwerking met het Cultuur innovatiefonds Provincie Utrecht, CIPU. Het belooft een superleuke en inspirerende avond te worden rond het thema Verruimen en verjongen. Wel handjes uit de mouwen, want je mag zelf meedenken.

Hoe bereiken we een jongere doelgroep? Deze vraag kwam heel regelmatig naar voren in de tientallen gesprekken van Cultuurmakelaar Dave Damen met makers en organisaties. 
Het is een vraag die in het culturele veld breed speelt, zowel voor amateurverenigingen als voor professionele organisaties. En een antwoord is niet eenvoudig. Toch staat de culturele sector erom bekend actuele vraagstukken op te lossen dankzij haar verbeelding en vakmanschap. Dus dat is precies wat we deze avond gaan doen. 

Tijdens dit innovatiecafé bundelen we onze creatieve krachten en gaan we met elkaar aan de slag met deze vraag. Er zijn gastsprekers die je aan de hand van hun voorbeelden (ook buiten Woerden) inspireren en stimuleren. Met de opgedane ideeën kan je daarna direct aan de slag. Met. met Marleen Hartjes, hoofd publiek & educatie van museum Catharijneconvent, Natasja Heemskerk, directeur van Het Klooster Woerden en Jeroen van Dijk, Senior Programma Adviseur bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Datum: 14 september, 20.00-22.00 uur (aanmelden voor 7 sept)
​Locatie: TechnoHUB, Woerden

Om 18.15 uur ben je al welkom om aan te sluiten voor een gratis vegetarische maaltijd. Vooraf aanmelden is vereist. 

Drie innovatiecafés
Naast Woerden, organiseert Cultuur innovatiefonds Provincie Utrecht nog twee innovatiecafés in Houten en Zeist. Ze hebben verschillende thema's en staan in het teken van kennisdeling, netwerkvorming en verdieping. Je kunt er dus ook voor kiezen de innovatiecafés in Houten en Zeist bij te wonen:

  • 21 september, Houten. Thema: Verbinden en samenwerken
  • 28 september, Zeist. Thema: Vernieuwen en digitaliseren

De aanmelding voor alle innovatiecafés verloopt via CIPU. Meer lezen en aanmelden.

Lees ook het interview met Dave Damen over het innovatiecafé.

Samen met: 

Cultuur Innovatiefonds - logo

Meer nieuws