Kunstpark & Akoestival 2014

26/08/2014 - Op ZONDAG 14 SEPTEMBER 2014 zinderde het Westdampark in Woerden van muzikaliteit, creativiteit en gezelligheid. Op het Akoestival traden twaalf talentvolle lokale bands op, terwijl bij het Kunstpark intieme optredens te beluisteren waren op de SOAP-kist. Het KunstPark vond in 2014 voor het 3e jaar in het Westdampark plaats en staat voor dé Woerdense kunst-, cultuur & lifestyle markt.

KunstPark 2014 - Je kwam er ogen en oren tekort

Bekijk de foto's van het Kunstpark & Akoestival
 

Voor de derde maal slaan Stichting SOAP en het Cultureel Platform Woerden de handen ineen: naast het grote podium waar optredens gegeven worden, zal voor het derde jaar op rij de kunstmarkt gehouden worden. Dit is een podium voor artistiek Woerden:  kunstenaars, galerieën en creatieve Woerdenaren presenteren kunst en  zelfgemaakte producten. Je kunt hier lekker struinen langs een vrolijke verzameling kraampjes met culturele verrassingen: zoals sieraden, verkleedkunst, iPhone art, accessoires, keramiek,  schilderkunst, fotografie, mixed media, grafitti, poëzie, boeken, hippe breisels, retro haakwerk, recycle art, tassen, omfietskunst, action painting, vilt en textiele werkvormen.

Lees meer over wie er allemaal komen en neem alvast een voorproefje op hun website.

SOAP-kist

Net als het voorgaande jaar bevindt zich ook tijdens de komende editie een klein podium op de Kunstmarkt. Hier kunt u zich laten verrassen door muzikale en culturele optredens. Muziek in de stijl van het Akoestival  in een intieme Kunstpark-sfeer!

Filmcaravan

In de filmcaravan komt één verhaal in één dag tot leven door de ogen van velen. Alle bezoekers worden uitgenodigd om een regel uit een gedicht van de stadsdichter Marco van der Bij te kiezen en dit te verfilmen. Dit kan gewoon met je smartphone.  Een unieke kans om mee te werken aan een Woerdense mozaïekvertelling.

Maak portret van burgemeester
Maak een portret van de burgemeester

Kunstpark wordt dit jaar ook een doe-festijn. Van 13.30 tot 14.00 poseert burgemeester Victor Molkenboer. Maar dat is niet de enige activiteit met thema PORTRET. Je kunt ook gezichten maken van recycled materiaal of je portret laten tekenen door de PORTRET-O-MAAT.

Akoestival

Het Akoestival  is inmiddels een echte muzikale traditie. De organisatie ligt in handen van Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP).  De bands die tijdens dit festival optreden komen uit Woerden of directe omgeving. Dit maakt het Akoestival echt ‘Woerdens’.  Hoewel een aantal artiesten meerdere edities op de setlist stonden, wordt elk jaar opnieuw door een speciale commissie vastgesteld wie definitief geplaatst worden.

Twaalf optredens van lokale bands

Dit jaar kunt u genieten van de Familie de Bruin met covernummers, Mixst, The Beerhouse Connection met Country en Country Folk stijl, Joan & Joris Moleanaar met afwisselende nummers van The Beatles tot aan Foo Fighters, de Raising Hats met folk en folk-rock.  Verder nog de achtkoppige coverand Deux Milles, bestaand uit allemaal Woerdenaren, die met ervaring in bij optredens of voorprogramma’s van bijvoorbeeld Herman Brood, Solution of de Tramps.  De naam van de band Plakband zegt het al. Deze band speelt vele genres muziek, variërend van Dixieland, rock en roll, jaren ’60, ’70 en ’80 muziek, maar ook hedendaagse muziek.  Don’t Panic is juist weer een kleine coverband die akoestisch een brede range aan covers neerzet.  Harry Doen’t Mind belooft een spetterend optreden waar het plezier vanaf spat.  De band Lasso maakt eigen bewerkingen van Bluegrass , Country en Popsongs . Tot slot gaat POPAHEAD uit Papekop speciaal voor het Akoestival terug naar haar akoestische roots. Bekende covers worden voorzien van een swingend akoestisch jasje!

Eten en drinken

Op het festivalterrein kunt u ook terecht voor de inwendige mens: broodjes, snacks, ijs, en een barista met overheerlijke koffie en zoetigheid.

En de kinderen dan?

Kinderen kunnen knutselen bij het Kunstpark of zich lekker uitleven bij de kindercicus-school of het springkussen op het terrein van het Akoestival.

Facebook

Volg KunstPark op Facebook voor de laatste nieuwtjes.

Meedoen?

Wilt u nog met uw kunst en/of zelfgemaakte producten meedoen aan de kunstmarkt? Stuur dan een mail naar kunstparkwoerden@gmail.com. We hebben nog een enkele kraam beschikbaar.

Delen:

Actuele spotlights | Spotlight archief