Cultuur Platform Woerden presenteert: Het Lichtpuntje

Subsidies van max € 1.000 voor lokale cultuurmakers

Cultuur Platform Woerden maakt sinds 2006 mooie plannen mogelijk voor cultuurmakers uit Woerden. Dat doen we onder andere door het bieden van een podium en financiële ondersteuning van culturele projecten. Het zijn ongekende tijden voor iedereen en ook voor het culturele leven. Dat doet ons pijn want cultuur IS Woerden.

Evenementen maar ook kleinschalige initiatieven zijn uitgesteld of zelfs afgeblazen. De versoepelde coronamaatregelen geven weinig ruimte aan cultuurmakers om weer in actie te komen. Het CPW ziet dit ook terug in een terugloop van aanvragen. Het heeft grote impact op de vele Woerdenaren die professioneel of als amateur in het culturele veld actief zijn. Het heeft ook effect op de Woerdenaren in het algemeen: Culturele activiteiten kunnen juist, en zéker in deze tijd, positief bijdragen aan ons welzijn.

Tegelijkertijd zien we dat er door culturele initiatiefnemers op allerlei manieren gezocht wordt naar alternatieven; Wat kan er wel? Hoe kan het anders? Wat heb ik daar dan voor nodig? Met inventiviteit, samenwerking en maatwerk vinden de eerste initiatieven hun weg.

Het bestuur van Cultuur Platform Woerden wil deze veerkracht van cultuurmakers van harte ondersteunen, door mee te bewegen met die behoefte aan maatwerk en handelingssnelheid. Hiertoe zet het CPW graag die middelen en instrumenten in, die haar ter beschikking staan. Daar zijn we voor!

‘Het Lichtpuntje’ is een tijdelijke, eenvoudig aan te vragen subsidie van maximaal € 1.000, zodat de cultuurmakers weten dat we ze niet zijn vergeten en zodat de Woerdenaren binnenkort coronaproof weer kunnen genieten van culturele activiteiten.  De subsidie is bestemd voor Woerdense cultuurmakers die geraakt zijn door de gevolgen van het coronavirus, maar óók voor het uitvoeren van briljante ideeën die juist nu, in tijden van corona, goed zijn voor de cultuurminnende Woerdenaren.

Het kan bijvoorbeeld gaan om een kunstenaar die de huur van zijn atelier niet meer kan opbrengen; podiumkunstenaars of bandjes die via een live-stream in een theater of jongerencentrum willen optreden; het digitaliseren van kunst voor een virtuele tour; onvoorziene kosten door de coronacrisis; corona-veilige voorstellingen in de buitenlucht.

Het Cultuur Platform maakt geen onderscheid tussen aanvragen door professionals en amateurs. De subsidie is beschikbaar voor privépersonen en organisaties, zoals stichtingen en verenigingen. Per aanvrager/project kan maximaal € 1.000 aangevraagd. Dit kan vanaf nu tot woensdag 10 juni 2020 12 uur; De aanvragen worden op 11 juni 2020 beoordeeld. Bij goedkeuring wordt de subsidie direct uitgekeerd. De subsidie is niet van toepassing op bestaande projecten.

Heb jij een plan dat je om financiële redenen niet kunt realiseren?
Heb je geen inkomsten meer door de coronacrisis? Stuur snel een aanvraag in!

Hoe stuur ik een aanvraag in?

De aanvraagperiode is verstreken, er kunnen geen aanvragen meer worden ingediend.

In the spotlightCultuurprikkel - subsidie voor cultuurmakers

Om te stimuleren dat er weer mooie culturele plannen gerealiseerd worden, biedt Cultuur Platform Woerden de Cultuurprikkel. Een subsidie (max € 750) voor culturele activiteiten...

In the spotlightCorona: Komt jouw organisatie in aanmerking voor steun door Gemeente Woerden?

De gemeente Woerden wil culturele organisaties, projecten en initiatieven ondersteunen die kampen met (de gevolgen van) de maatregelen tegen het coronavirus. Het doel is een...

In the spotlightCultuurcafé De video show

Nu van start: (online) Cultuurcafé De Video Show! Elke week een andere Woerdense cultuurmaker in de spotlights. Bekijk hier alle video's: